Brio Top áramlás,- valamint nyomásérzékelő, amely a szivattyú indítási, leállítási funkcióit automatizálja és szabályozza. A készülék maximum 16 A áramerősségű szivattyúmotortok vezérlésére képes (2200 W). Tökéletesen alkalmas régi hidrofor-rendszerek felújítására, mivel a készülékkel helyettesíthető a nyomáskapcsoló, és a hidrofortartály.
 
Ezen felül védelmet nyújt a szivattyúnak:
  • a szárazon futás ellen
  • a kosütés
  • túlnyomás
  • túláram,- alacsony áram
  • túlfeszültség ellen
Automatikusan naponta elindítja a szivattyút  az alkatrészek berozsdásodásának elkerülése végett. Alkalmazható automatikus kerti öntözőrendszerek, ikerszivattyús rendszerek, tömbházak, tűzívíz rendszerek vízellátásának szabályozására.
 
A készülék újdonsága az előző Brio termékekhez képest a digitális kezelőfelület,
valamint a kétféle üzemmód, a P + F, és a P + P.
 
P + F
 
Ha a hidrofor rendszerben nyomásesés történik (megnyitnak egy kerti csapot), és a nyomásesés értéke elérte az indítási nyomást, akkor a Brio TOP automatikusan elindítja a szivattyút. Amint a csapot elzártuk, az áramlás lecsökken, és a készülék a víztérfogat-áram megszűnését érzékelve leállítja a szivattyút.
 
P + P
 
Mint egy nyomáskapcsoló, a Brio Top egy nyomásesési értékre (Pmin) elindítja a szivattyút, és addig üzemelteti, amíg el nem zárjuk a csapolóegységet. Ekkor nem az áramlás megszűnésére, hanem a nyomásnövekedés miatt elért nyomási értékre (Pmax) leállítja a szivattyút. Ebben az üzemmódban egy hidrofor tartály elengedhetetlen. Csak ebben az üzemmódban üzemeltethetünk ikerszivattyús rendszert.