Termék részletek


Olajleeresztő csatlakozó fűnyírótraktorhoz

Raktárkészlet: 0 db
Olajleeresztő csatlakozó fűnyírótraktorhoz
 • Olajleeresztő csatlakozó fűnyírótraktorhoz
4 980 Ft

Használati útmutató

Az olaj leeresztő szelep felszerelése

 1. A motorban ne legyen olaj amikor ezt a műveletet végzi. Szivattyúzza ki a motor olajat ha van benne. Távolítsa el a motor oldalán található olajleeresztő záródugót egy ½”-os kulcs segítségével. A záródugó az óra járásával ellentétes irányban oldható. A kifolyó nyílást tisztítsa meg és gondoskodjék arról hogy a csatlakozó menet zsírtalan és tiszta legyen.

 

 1. Kézzel illessze az olajleeresztő szelepet a kifolyó menetes részébe és ügyelve a helyes menetirányra – az óra járásával megegyező irányban- csavarja be a szelepet a menetbe ameddig ez kézzel lehetséges. Ezt követően a ½”-os kulcs segítségével tekerje be teljesen a szelepet. Húzza meg szorosan, de ügyeljen arra, hogy ne húzza meg túlzottan nagy erővel, hogy a menetek sérülését elkerülje.

 

 1. Győződjön meg róla, hogy az olajleeresztő szelep zárt állásban van. Ehhez nyomja meg a szelep külső köpenyét a motor irányába és fordítsa el az óra járásának megfelelően.

 

 

 1. Töltse fel a motort a kezelési utasításnak megfelelő módon motorolajjal.Következő olajcsere

 1. Rögzítsen egy megfelelő átmérőjű tömlőt a szelep tömlőcsatlakozójára.

 

 1. Nyissa ki a szelepet: fordítsa el az óra járásával ellentétes irányba a szelep köpenyét és húzza meg. Az olaj ezután kifolyik a szelepen keresztül a motorból. Az üzemmeleg motorolaj hígabb, ezért gyorsabban kifolyik, míg a környezeti hőmérsékletű motorolaj sűrűbb, ezért lassabban folyik ki. Forró motorolaj esetén ügyeljen a biztonságra! Használjon védőkesztyűt, védőszemüveget és megfelelő védőruházatot az égési sérülések elkerülése végett!

 

 

 1. Zárja a szelepet: nyomja meg a szelep külső köpenyét a motor irányába és fordítsa el az óra járásának megfelelően.

 

 1. Töltse fel a motort a kezelési utasításnak megfelelő módon motorolajjal.

 

Figyelem! Rendszeresen ellenőrízze, hogy ne legyen olajszivárgás a szelepnél, mert a jelentős olajveszteség súlyos kenési elégtelenséget okoz a motorban, mely jelentős károkat okozhat a motorra nézve!

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  G30270832