Alkatrész keresés - hogyan?

Hogyan találom meg a keresett alkatrészt?

Áruházunkban elsősorban eredeti AL-KO alkatrészekkel foglalkozunk. Szükség szerint egyes AL-Ko alkatrészeket utángyártott kivitelben is biztosítunk, ha az eredeti alkatrész nem elérhető, vagy ha a magas ára miatt a régebbi készülékek az eredeti alkatrésszel már nem javíthatók gazdaságosan. Előfordulhat, hogy az általunk kínált AL-KO alkatrészek megegyeznek vagy kompatibilisek más gyártók gépeinek alkotóelemeivel. Ugyanakkor nem célunk az AL-KO gépeken kívűl más gyártmányok alkatrészellátását kielégíteni.

Ha nem biztos benne, hogy melyik alkatrészre is van szüksége, akkor javasoljuk, hogy vegye igénybe az  AL-KO alkatrészkereső adatbázisát.

A keresett alkatrész 6 vagy 8 jegyű cikkszámának birtokában, már az áruházunkban is könnyedén megtalálja amire szüksége van.

Ha a keresett alkatrész az áruházunkban nem találalható, akkor a cikkszám alapján kérhet tőlünk ajánlatot az árra és a beszerzési határidőre vonatkozóan. De ha kényelmesebb, akkor írhat nekünk e-mailt is, melyben elküldheti a keresett alkatrész fényképét, de arra kérjük, hogy a gép egyéb paramétereit is adja meg (típus név, gép 6 jegyű típus száma).

Válasszon az alábbi lehetőségek közül:

 

alkatrészkereső                 Segítségkérés

 

Hogyan találom meg a gépem 6 jegyű cikkszámát?

 

Minden AL-KO gyártmányú gép rendelkezik egy 6 jegyű típus számmal, melyet a gépre ragasztott adattáblán tüntetnek fel. Az adattábla helye gépenként változó, de abban megyegyeznek, hogy ezüst alapon fekete karakterekkel jelenítik meg az információkat. 

 

Hogyan használjam az AL-KO alkatrészkeresőt?

 

Jelenleg az AL-KO alkatrészkeresője csak német nyelven elérhető. Ha Ön nem tud németül, akkor kérjük kövesse az alábbi tanácsokat a kereséshez:

 

Ha megnyitotta a weblapot, akkor a bal oldalon a piros fűnyíró gép kép fölött a [Zur Ersatzteilsuche] feliratra kell kattintani.



A termék 6 jegyű típus száma alapján aránylag egyszerűen és gyorsan megtalálhatók a cikkszámok.
- a jobb oldalt felül található Direktzugriff felirat alatti üres mezőbe kell megadni a gép azonosító számát
- előfordul, hogy évjáratot is kell választani

Ha nem ismeri a gép típus számát akkor a német nyelvű menü alapján meg kell adni egymás után a következőket:
- Gyártmány neve (AL-KO, POWERLINE, stb.)
- Terület (pl Kertápolás, Víztechnika, stb)
- Kategória (pl láncfűrész, Fűnyíró, vagy Szivattyú, Házi vízellátó stb.)
- Termék neve (típus név)
- Gyártási év


 

Ezek megadása után megnyílik a robbantott ábrás rajz és a cikkszám lista
A rajzon található "pozíciószámra", vagy cikkszámra irányított egérmutató hatására egy előugró ablakban megjelenik a cikkszám, megnevezés, esetleg az alternatív cikkszám ha az eredeti megváltozott, vagy azon már nem rendelhető. Ez az amit Ön keresett!